Polgármesteri utasítás

1/2020 (III. 15. )  Polgármesteri utasítás
 
A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. ( III. 11.) Korm. rendeletben foglaltakra figyelemmel az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítására Szatymaz Község Önkormányzat közigazgatási területén működő intézményeknél alkalmazandó veszélyhelyzeti eljárásra az alábbi polgármesteri utasítást adom ki:
 
Az önkormányzat intézményeire és a közigazgatási területén működő intézményekre 2020. március 16. napjától az alábbi szabályok érvényesek:

Polgármesteri Hivatal:
A Hivatal működik, de személyes ügyfélfogadás nincs.   Az ügyintézés telefonon, elektronikus úton, kivételesen indokolt esetben személyesen előzetes időpont egyeztetéssel lehetséges.

Szatymazi Bölcsőde:
A bölcsőde zárva tart.

Gondozási Központ:
Az idősek napközi otthona zárva tart. Az idősek ellátása otthonaikban történik a gondozási központ munkavállalóinak segítségével.

Szatymazi Óvoda:
Az óvoda fő szabály szerint zárva tart, kis létszámú csoportokban ügyeleti rendszerben működik. Az óvodát azon szülők gyermekei vehetik igénybe, akik munkája nélkülözhetetlen a közfeladat ellátása érdekében.

Gyermekétkeztetés:
Az óvoda és az iskola bezárásával 2020. 03.16-tól az étkezés automatikusan lemondásra került. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők és az ügyeleti rendszerben résztvevő gyermekek az ellátást az adott intézményben megkapják.     

Barna Károly                                                                                                                       polgármester

Polgármesteri hivatal • tel. : 62 583 560
e-mail > pmhivatal@szatymaz.hu
2020. március 15.