Finisben a magánszemélyek adóbevallása

Akinek még nincs, annak érdemes ügyfélkaput nyitni
 
Ügyfélkapu segítségével a legegyszerűbb benyújtani a 2017-es személyi jövedelmekről szóló adóbevallást, melynek határideje jogszabály szerint május 20-a. Miután azonban ez az időpont vasárnapra esik, hétfő pedig pünkösd, így a határidő 2 nappal meghosszabbodik, és módosul 2018. május 22-re.

Ügyfélkaput, amelyen keresztül a Nemzeti Adó- és Vámhivatalon kívül a Kormányablak, a Földhivatal, az Egészségbiztosítási Pénztár, és a Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság számos ügykörében könnyebben, gyorsabban és személyes utánajárás nélkül lehet intézkedni, a Kormányablakokban pár perces eljárással létesíthet bárki.
 
Mint ismeretes, minden magánszemélynek a jövedelme után adóznia kell, így járul hozzá a közterhekhez. Erről pedig minden évben adóbevallást kell készíteni. A NAV automatikusan elkészíti a tervezetet, így az állampolgárnak csak át kell néznie és jóváhagynia az adatokat. Ezt legegyszerűbben ügyfélkapun keresztül teheti meg.
 
Mi az ügyfélkapu?
 
Az ügyfélkapu szolgáltatás - személyazonosság igazolása mellett-, biztonságos kapcsolatot jelent az elektronikus közigazgatási ügyintézést nyújtó intézményekkel. Ezáltal a hivatali ügyeik könnyebben, gyorsabban és személyes utánajárás nélkül intézhetők.Ezen ügyek, szolgáltatások a www.magyarorszag.hu honlapon és a 
 
 
linken érhetőek el.
 
Ügyfélkapu létesítése
 
Ügyfélkaput nyitni személyesen, a személyazonosításra alkalmas okmánnyal és érvényes e-mail cím megadásával lehet, első esetben ingyenesen. Ezt bármely magánszemély – akár külföldi állampolgár is – megteheti.
Kiskorúnál a gondviselő /törvényes képviselő/ jelenlétében − és egyben tudomásával – adott a lehetőség a regisztrációra.
A legalább fokozott biztonságú digitális aláírással rendelkezők számára (elektronikus aláírás funkcióval kiegészített elektronikus személyazonosító igazolvánnyal rendelkező polgárok) nem szükséges a személyes megjelenés a kormányablakban, hanem az internetes regisztráció alkalmával megadott e-mail címre érkező kóddal − az aktiválás után − lehet használni a teljes elektronikus szolgáltatáskört.
 
A regisztrációhoz szükséges dokumentumok:
 
  • személyazonosító okmánya (személyazonosító igazolvány vagy útlevél, vagy kártya formátumú vezetői engedély)
  • lakcímet igazoló hatósági igazolvány (ha van)
  • érvényes e-mail cím
 
Fontos, hogy amennyiben már létező regisztrációval kapcsolatban merül fel probléma, annak rendezése a kormányablakokban csak személyesen intézhető.
  Vissza


2018. május 18.
 

Szatymaz Község Polgármesteri Hivatala
6763 Szatymaz, Kossuth utca 30.
Telefon/Fax: 62-583-560